Орев Цендлер (orev cendler)

ЗА Орев Цендлер

Орев Цендлер е нашата најпродавана сорта на ореви садници. Била развиена од Униврзитетот во Калифорнија. Во последните години, Цендлер е најпреферирана сорта на ореви за нови расадници поради нејзината продуктивност и одличен квалитет.

  • Количина: Цендлер е високо продуктивна сорта. Таа е латерален носител на 90 проценти од продуктивноста на нејзините гранки. Тоа значи дека нуди големи количини. Можете да почнете да собирате плодови по 3 години откако ке ги посадите Вашите дрва. Погледнете ја табелата со продуктивност под оваа страна за да ја видите продуктивноста низ годините.
  • Квалитетот на јатката и на оревот: Цендлер произведува големи ореви со тенка и светло обоена јатка. Тенката јатка И бојата на јатката се важни картеристики во одредувањето на продажната цена на оревот. Оревите со посветла боја се продаваат по повисока цена. Лесно се отстранува оревот од јатката и лесно се дели на половина.
  • Големина на дрвјата: Цендлер расте со умерена брзина И е полу исправен. Цендлер одговара за густа насаденост како што е простор од 6x5 метри. Повекје детаил за просторот за дрвото се дадени долу на оваа страна.
  • Време на оставање (Датум на цветање): Чендлер е разновидна доцна лисја. Ова е предност затоа што сортите со доцна лисја се со помала веројатност да бидат засегнати од пролетни мразови, лов на ореви и молец за кодирање.
  • Опрашување: Цендлер е дрво кое само се опрашува, може да произведува ореви без опрашувач. Но, дава поголема количина кога се користи опрашувач. Франqуетте се користи како опрашувач за Цендлер дрвјата.
  • Расад: Во Wалтрее ние го калемиме Цендлер на Југланс региа расад. (познат како Англиски орев). Ова е општо префериран расад поради толеранцијата од болеста црна линија.
  • Животниот век: Долговечноста на оревите дрвја од Чендлер се исти со сите дрвја од ореви. Оревите дрвја можат да живеат 100 години или подолго.
  • Кога се сади: Цендлер може да се сади од Ноември до Април следната година во зависност од Вашата земја. Ве молиме прашајте не доколку не сте сигурни.
ЦЕНА НА ОРЕВИТЕ САДНИЦИ
ЦЕНДЛЕР КОЛИЧИНА НА ОРЕВИ

ЦЕНДЛЕР КОЛИЧИНА НА ОРЕВИ

Орев Цендлер започнува со произведување на ореви многу рано. Дрвјата кје бидат 2 години стари кога кје ги добиете. Започнуваат да даваат плод уште во првата година од садењето. Како И да е, за да се зачува енергијата на дрвото И да се зголеми продуктивноста за следните години, препорачуваме да се сечат плодовите во првите 3 години. После 3 години може да се собираат плодовите и расадникот кје произведува ореви што може да се продаваат. Може да ја проверите табелата за количина на ореви садници за да видете колку килограми ореви може да соберете од едно дрво. Броевте изразени како количина во табелата се суви ореви во килограми.

Години по садењето Количина на ореви по дрво
1 -
2 -
3 -
4 3 кг
5 6 кг
6 10 кг
7 16 кг
8 22 кг
9 26 кг
10+ 30 кг+

Видео од 6 годишни дрвја ореви Чендлер

ПРОСТОР ЗА ЦЕНДЛЕР ОРЕВИТЕ САДНИЦИ

ПРОСТОР ЗА ЦЕНДЛЕР ОРЕВИТЕ САДНИЦИ

Со години искуство, во Wалтрее расадникот препорачуваме 6 x 5 метри процтор за Цендлер оревите садници. Овој дизајн ги става дрвјата во исти ред поблиску едно до друго И остава доволно место помегу редовите. Овој дизајн обезбедува рано вракање И овозможува голема количина од вашиот расадник за кратко време. Може да ја користете алатката подолу за да го пресметате бројот на дрвја што можете да го засадете на вашата земја.

Ве молиме внесете ја површината на вашата земја подолу за да го пресметате бројот на дрвја што можете да го насадите.

ДОСТАВА

ДОСТАВА

Ние ги доставуваме нашите садници до нашите потрошувачи почнувајкји од ноември до април следната година. Дали сакате садниците да бидат доставени до вашата земја? Ние кје договориме транспортна компанија да ги донесе до Вашата локација. Ве молиме прашајте не за трошоците за транспорт до Вашата земја. Ние ги миеме корењата на садниците пред да се товарат во камионот И ги чистиме од земја. Ги пракјаме младите ореви садници со корен и во мирна состојба “зимски сон”. Ние поседувме фитосанитарни сертификати за сите сорти на садници. Нашиот расадник ги подготвува сите потребни документи за извоз на садниците. Вие треба само да бидете спремни за да ги примате садниците на Вашата локација.

Често поставувани прашања

Кој вид на орев е најдобар за моето место?

Ова зависи од тоа во која држава и град се наоѓа вашето место. Ве молиме да не исконтактирате, ние можеме да ви дадеме одговор базиран на неколку одлики на местото, како висина, годишни температури, влажност, вид на земја и друго. Во зависност од овие информации, можеме да ви кажеме кои видови би биле најпогодни за вашето место.

Која големина на дрвја треба да ја купам, што е разликата?

Високите дрвја се малку поскапи од пониските, но почнуваат да раѓаат ореви порано. Оттука, одлуката е ваша. Продаваме дрвја во 3 големини: 60цм, 150цм и 200цм. Ве молиме пополнете го формуларот или контактирајте нѐ за да ги дознате нашите цени.

Дали имате фитосанитарни сертификати?

Да, ние имаме фитосанитарни сертификати за сите наши видови на ореви. Нашите сертификати се издадени од Турското Министерство за Агрокултура.

Дали извезувате садници до Македонија?

Да, ние ги извезуваме нашите садници до скоро секоја држава во Европа и Азија. Во последниве години имаме извезувано до Грција, Романија, Бугарија, Македонија, Косово, Италија, Шпанија, Узбекистан, Туркменистан, Азербеџан и останато.

Дали може да ги донесете садниците до мојот град?

Да, некои од нашите купувачи сакаат садниците да бидат испорачани до нивниот град. Доколку преферирате, би можеле да договориме камион да ги донесе садниците до вашата локација во ладилник. Инаку, можете да договорите транспортна компанија самите вие и ние да ги ставиме дрвјата во камионот. Како трета опција, можете да дојдете сами и да ги подигнете дрвјата од нашиот расадник.

Дали трошоците за транспорт се вклучени во цената на дрвјата?

Нашите цени вклучуваат цената на дрвјата и се останато вклучувајќи трошоци за документи за извоз до вашата држава. Сепак, нашите цени не ги вклучуваат трошоците за транспорт. Доколку сакате садниците да бидат испорачани до вашата локација, ве молиме прашајте не за трошоците за транспорт.

Колку треба да биде растојанието помеѓу дрвјата кога се садат?

Нашиот предлог е да ги садите со 5 х 6 метри растојание.

Кога моите дрвја ќе почнат да произведуваат ореви?

Садниците ќе имаат 2 години кога ќе ги добиете. Можете да почнете да ги берите околу 3 години по садењето.

Како треба да ја подготвиме нашата почва за садење на дрвјата и кој е процесот на садење?

Кога ќе ги купите дрвјата, ви даваме бесплатна консултација и совет за се што треба да знаете од почеток до крај. Исто така правиме проверка на вашата анализа на почвата, и ви даваме предлози според вашиот извештај.

ЦЕНА НА САДНИЦИ ОРЕВИ

Пополнете го формуларот за контакт И кје Ви пратиме листа со цени во рок од 24 часа.