arra chandler

ARRA CHANDLER

Chandler është fidani jonë i arrave më i shitur. Eshtë zhvilluar nga Universiteti i Kalifornisë. Në vitet e fundit, Chandler është varieteti më i preferuar i arrës për pemëtoret e reja për shkak të produktivitetit të saj dhe cilësisë së shkëlqyer të arrës.

  • Rendimenti: Chandler është varietet me produktivitet të lartë. Chandler mban arra në 90 për qind të degëve të saj anësore. Prandaj ajo ofron rendiment shumë të lartë. Ju mund të filloni të mblidhni fruta që pas 3 vjetësh pasi të keni mbjellur pemët.
  • Cilësia e arrës dhe lëvozhgës: Chandler prodhon arra të mëdha me thelbinjë me gjyrë të çelët. Ngjyra e thelbinjve është një tipar i rëndësishëm në përcaktimin e çmimit të shitjes së arrave. Arra që kanë ngjyrë thelbi të lehta shiten me çmime më të larta. Thelbinjtë e saj ndahen më lehtë nga lëvozhga dhe ndahen më lehtë në gjysmë.
  • Madhësia e pemës: Chandler rritet në një mënyrë të moderuar të fuqishme dhe është gjysmë e drejtë. Chandler është e përshtatshme për mbjellje me dendësi të lartë të tilla si ndarje 6 x 5 metra.
  • Koha e lulëzimit: Chandler është një varietet që lulëzon vonë. Ky është një avantazh, sepse varietetet që lulëzojnë të fundit kanë më pak gjasa të ndikohen nga ngrica, vrugu i arrës dhe krimbi i mollës.
  • Polenizimi: Chandler është një pemë vetpolenizuese, ajo mund të prodhojë arra pa një polenizues. Por mund tju japë prodhime më të larta kur përdoret me një polenizues. Franquette përdoret si polenizues për pemët Chandler.
  • Nënshartesat: Në Waltree ne shartojme Chandler mbi nënshartesën Juglans regia (e njohur si arrë angleze).Kjo është një rrënjë e preferuar më së shumti për shkak të tolerancës ndaj sëmundjes së vijës së zezë.
  • Periudha e qetësisë dimërore: Chandler kërkon rreth 700 deri 1000 orë nën 7 ° C. Çfarë nënkupton periudha e qetësisë dimërore? Periudha e qetësisë dimërore është shuma minimale e orëve që një pemë duhet të kalojë në mot të ftohtë në mënyrë që të japë fruta në sezonin e vjeljes. Temperaturat e ftohta për pemët e arrave janë 0 ° C deri në 7 ° C.
  • Kur të mbillni: Chandler mund të mbillet nga nëntori deri në prill të vitit të ardhshëm, ne varësi nga rajoni juaj në Shqipëri apo Kosovë.
ÇMIMET E FIDANËVE TË ARRËS

HAPËSIRA MES PEMËVE

chandler tree spacing

Me përvojën tonë shumëvjecare, në fidanishten Waltree ne rekomandojmë hapësirë 6 x 5 metra ​​për fidanët e arrës Chandler. Ky dizajn vendos pemët në të njëjtin rresht më afër njëri-tjetrit dhe lë hapësirë ​​të mjaftueshme midis rreshtave. Ky dizajn ofron kthime të hershme dhe ju lejon të merrni një prodhim më të lartë nga pemëtorja juaj në një kohë më të shkurtër. Ju mund të mbillni polenizues në të njëjtin rresht për t'i identifikuar më lehtë ato kur të rriten. Polenizuesit duhet të mbillen në drejtim të erës nga varieteti kryesor për të ndihmuar shpërndarjen e poleneve me erën dhe të polenizojnë varietetin kryesor. Ju mund të përdorni mjetin më poshtë për të llogaritur numrin e pemëve që mund të mbillni në tokën tuaj:

Ju lutemi shkruani më poshtë sipërfaqen e tokës tuaj për të llogaritur numrin e pemëve që mund të mbillni.

PRODHIMTARIA E ARRA CHANDLER

Chandler fillon prodhimin e arrave shumë herët. Fidanët tuaj do të jenë 2 vjeç kur t’i merrni ato. Fillojnë të japin fruta edhe në vitin e tyre të parë pas mbjelljes. Megjithatë, për të ruajtur energjinë e pemës dhe për të përmirësuar produktivitetin për vitet e ardhshme, ju rekomandojmë që të hiqni frutat për 3 vitet e para. Pas 3 vjetësh mund të filloni të vilni frutat dhe pemëtorja juaj do të fillojë të prodhojë arra që mund t’i shisni.

Vite pas mbjelljes Prodhimi i arrave për pemë
1NA
2NA
3NA
44 kg
510 kg
615 kgs
826 kg
10+40 kg
walnut tree shipping

TRANSPORTI

Keni nevojë që t’jua dërgojmë fidanët në Shqipëri apo Kosovë? Ne mund të organizojmë një kompani transporti për të dërguar pemët në adresën tuaj. Ju lutemi na kontaktoni për koston e transportit. Ne i lajmë rrënjët e fidanëve para ngarkimit në kamion dhe i pastrojmë ato nga dherat. Ne i dërgojmë pemët me rrënjë të zhveshura dhe të fjetura (në gjumë dimëror). Ne kemi certifikata fitosanitare për të gjitha varietetet tona të fidanëve. Fidanishtja jonë përgatit çdo dokument të nevojshëm për të eksportuar pemët në Shqipëri ose Kosovë .E vetmja gjë që duhet të bëni është të jeni gati për të marrë pemët në adresën tuaj. Ju mund të mbillni fidanët brenda një jave nga marrja e ngarkesës .

MBJELLJA DHE KUJDESI

Ne ofrojmë udhëzime falas dhe konsulencë për klientët tanë pas blerjes. Ne mund t'ju japim informacione mbi temat e mëposhtme: si ta përgatitni tokën tuaj për mbjellje, cilat plehra duhet të përdorni, si të krasitni pemët dhe si të menaxhoni pemishten tuaj gjatë viteve.

Pyetje të Bëra Shpesh

Cila pemë arre është më e përshtatshme për tokën time?

Kjo varet në cilin shtet dhe vend ndodhet toka juaj. Ju lutemi të na kontaktoni dhe ne mund të kërkojmë karakteristika të ndryshme të tokës suaj, duke përfshirë lartësinë, temperaturën mesatare vjetore, lagështinë, llojin e dheut dhe faktorë të tjerë. Në varësi të këtyre informacioneve ne mund tíju themi se cili varietet do të ishte më i përshtatshëm për tokën tuaj.

Në cilat përmasa duhet ta blej pemën, ku është ndryshimi?

Pemët e larta janë pak më të shtrenjta se të shkurtrat, por ato fillojnë të prodhojnë arra më shpejt. Prandaj, vendimi ju mbetet juve. Ne shesim pemë në tre përmasa; 60 cm, 100 cm dhe 150 cm. Ju lutemi të plotësoni formularin ose na kontaktoni për tíu informuar rreth çmimeve tona të përditësuara.

A keni certifikata fitosanitare?

Po, ne kemi certifikata fitosanitare për të gjtha llojet e pemëve tona. Certifikatat tona janë dhënë nga Ministria Turke e Agrikulturës.

A eksportoni në vendin tim?

Ne i eksportojmë pemët tona në pothuajse çdo vend të Evropës dhe Azisë. Në vitet e fundit ne kemi eksportuar në Greqi, Bullgari, Maqedoni, Rumani, Kosovë, Itali, Spanjë, Uzbekistan, Turkmenistan, Azerbajxhan dhe më shumë

Mund ti transportoni bimët në qytetin tim?

Po, disa prej klientëve tanë duan që tíua çojmë pemët në qytetin e tyre. Nëse dëshironi, ne mund të caktojmë një kamion për të sjellë pemët në vendin tuaj në një konteiner frigoriferik. Përndryshe, ju mund të kontaktoni vetë një kompani transporti dhe ne mund të ngarkojmë pemët në kamionin e kompanisë. Po ashtu, si një mundësi e tretë ju mund të vini vetë me automjetin tuaj dhe të merrni pemët nga fidanishtja jonë.

A është kostoja e transportit e përfshirë në çmim?

Çmimet tona përfshijnë çmimet e pemëve dhe gjithçka tjetër, duke përfshirë tarifat e dokumenteve për të eksportuar pemët në vendin tuaj. Megjithatë, çmimet tona nuk përfshijnë tarifën e transportit. Nëse dëshironi që pemët të dërgohen në vendin tuaj, ju lutemi të na pyesni për koston e transportit.

Cila duhet të jetë distanca ndërmjet pemëve kur i mbjellim?

Sugjerimi ynë për ju është që tíi mbillni me 6 x 5 metra distancë ndërmjet tyre.

Kur do të fillojnë pemët e mia të prodhojnë arra?

Llojet tona zakonisht fillojnë të prodhojnë arra kur janë 4 vjeçare.

Si duhet ta përgatisim tokën tonë për të mbjellë pemët dhe cili është procesi i mbjelljes?

Kur ju blini pemët tuaja ne ju japim këshilla falas dhe ju këshillojmë mbi gjithçka që ju nevojitet të dini, nga fillimi deri në fund. Ne gjithashtu kontrollojmë rezultatet e analizave të tokës dhe ju japim sugjerime në bazë të raportit tuaj.

ÇMIMET E FIDANËVE TË ARRËS

ne do të ishim të lumtur tíu përgjigjeshim pyetjeve tuaja