Орехи Чандлър

ЧАНДЛЪР

Чандлър е сортът орехи, който е най-добре продаван при нас. Разработен е от Калифорнийския университет. През последните години орехът сорт Чандлър е най-предпочитаният сорт орех за нови овощни градини, поради добивът, който дава, и отличното качество на ядките си.

  • Добив: Чандлър е високопродуктивен сорт. Клоните на орехово дърво сорт Чандлър имат до 90 процента продовитост, поради което добивите са много високи. Плодът на дървото може да бъде събран след 3-тата година от засаждането му.
  • Качество на ядките и черупките: Орехът Чандлър има големи ядки с много светли черупки. Цветът на ядката е важна характеристика при определянето на продажната цена на ореха. Орехите, които имат по-светъл цвят на ядката, се продават на по-високи цени. Ядките му се отстраняват лесно от черупката и лесно се разделят на половинки.
  • Размер на дървото: Орехът Чандлър расте умерено енергично и е полуизправен. Чандлът е подходящ за засаждане при висока плътност на разстоянието е от 6 х 5 метра.
  • Време за разлистване: Чандлър е късно разлистващ се и цъфтящ сорт. Това е предимство, тъй като сортовете с по-късно разлистване е по-малко вероятно да бъдат засегнати от замръзване,бичене, листни въшки и червеи.
  • Опрашване: Чандлър е самоопрашващо се дърво, което може да отглежда орехи без опрашител. Важно е да се знае обаче, че дървото може да даде по-високи добиви, когато се използва опрашител. Сортът Франкет се използва като опрашител за дървета сорт Чандлър.
  • Присаждане: Ние от Waltree присаждаме сорта Чандлър в подложки на обикновен орех (от латински „Juglans regia“ и известен като английски орех). Това е често предпочитана подложка заради нетолерантността й към заболяването черна линия.
  • Изискване за охлаждане: Сортът Чандлър изисква около 700 до 1000 часа под температура от 7 градуса. Изискването за охлаждане е минималният брой часове, които дървото се нуждае да прекара на студено, за да даде плодове по време на сезона на прибиране на реколтата. Температурата на охлаждане на ореховите дървета е между 0 ° C до 7 ° C.
  • Кога да се засади: Орехът Чандлър може да бъде засаден от началото на месец ноември до средата на месец март на следващата година, като се вземе под внимае региона в България.
Цени на Oрех Чандлър

РАЗСТОЯНИЕ ПРИ ЗАСАЖДАНЕ НА ДЪРВЕТАТА

chandler tree spacing

С дългогодишен опит в отглеждането, Waltree препоръчва разстояние от 6 х 5 метра за ореховите дървета от сорт Чандлър. Този начин поставя дърветата в едни и същи редове, като са по-близо едни до други, и оставя достатъчно място между редовете. Така си осигурявате ранно прибиране на реколтата и Ви се позволява да имате по-висок добив от овощната Ви градина за по-кратко време. Можете да засадите опрашителите в същия ред, за да може да ги разпознаете по-лесно, когато растенията растат. Опрашителите трябва да се засаждат по посока на вятъра, за да се подпомогне разпространяването на поленът посредством вятъра и опрашаването на основния сорт. Можете да използвате инструмента по-долу, за да изчислите броя на дърветата, които можете да засадите на Вашата земя:

Моля, въведете данните на земята си по-долу, за да изчислите броя на дърветата, които можете да засадите.

ДОБИВ ОТ ОРЕХИ СОРТ ЧАНДЪР

Орехът Чандлър започва да произвежда орехи много рано. Дърветата ви ще бъдат на 2 години, когато ги получите. Също така, те започват да дават плодове още в първата си година след засаждането. Както и да е, за да запазите енергията на дървото и да подобрите продовитостта му през следващите години, ние Ви препоръчваме да не събирате плодовете през първите 3 години. След 3 години можете да започнете да събирате плодовете и Вашата овощна градина ще започне да дава добив на орехи, който ще можете да продавате.

Години след засаждането Орехов добив от дърво
1NA
2NA
3NA
44 kg
510 kg
615 kgs
826 kg
10+40 kg
walnut tree shipping

ДОСТАВКА

Имате ли нужда от дървета, които да бъдат доставени до България? Ние можем да уредим транспортна компания, която да достави дърветата до Вашето местоположение. Моля, попитайте ни за транспортните разходи. Ние измиваме корените на дърветата и ги изчистваме от пръстта по тях, преди да ги натоварим на камиона. Дърветата, които изпращаме, са с голи и спящи корени (в зимен сън). Имаме фитосанитарни сертификати за всички наши сортове дървета. Нашият разсадник подготвя всички необходими документи за износ на дърветата до България. Всичко, което трябва да направите, е да сте готови да получите дърветата на посоченото от Вас местоположение. Можете да засадите дърветата в рамките на една седмица след доставката.

ЗАСАЖДАНЕ И ГРИЖИ

Ние предлагаме безплатни напътствия и консултации на нашите клиенти след покупката им. Ние можем да Ви дадем информация по отношение на следните теми: как да подготвите земята си за засаждане, какви торове да използвате, как да кастрите дърветата си и как да се грижите за овощната си градина през годините.

ЦЕНИ НА ФИДАНКИ

Ще се радваме да отговорим на вашите въпроси