Орехи Чандлър

Орехи Чандлър Описание

Чандлър е сортът орехи, който е най-добре продаван при нас. Разработен е от Калифорнийския университет. През последните години орехът сорт Чандлър е най-предпочитаният сорт орех за нови овощни градини, поради добивът, който дава, и отличното качество на ядките си.

Климатът на България е подходящ за Чандлер. Chandler може да бъде засаден до земи, разположени на височина под 1200 метра. За райони, където пролетните студове не са често срещани, той може да бъде засаден на височина до 1400 метра.

  • Добив: Чандлър е високопродуктивен сорт. Клоните на орехово дърво сорт Чандлър имат до 90 процента продовитост, поради което добивите са много високи. Плодът на дървото може да бъде събран след 3-тата година от засаждането му.
  • Качество на ядките и черупките: Орехът Чандлър има големи ядки с много светли черупки. Цветът на ядката е важна характеристика при определянето на продажната цена на ореха. Орехите, които имат по-светъл цвят на ядката, се продават на по-високи цени. Ядките му се отстраняват лесно от черупката и лесно се разделят на половинки.
  • Размер на дървото: Орехът Чандлър расте умерено енергично и е полуизправен. Чандлът е подходящ за засаждане при висока плътност на разстоянието е от 6 х 5 метра. Тук си струва да се отбележи, че няма такова нещо като „нискостъблени сортове орехи“. Ореховите дървета винаги са в пълен размер поради естеството си.
  • Време за разлистване: Чандлър е късно разлистващ се и цъфтящ сорт. Това е предимство, тъй като сортовете с по-късно разлистване е по-малко вероятно да бъдат засегнати от замръзване,бичене, листни въшки и червеи.
  • Опрашване: Чандлър е самоопрашващо се дърво, което може да отглежда орехи без опрашител. Важно е да се знае обаче, че дървото може да даде по-високи добиви, когато се използва опрашител. Сортът Франкет се използва като опрашител за дървета сорт Чандлър.
  • Присаждане: Ние от Waltree присаждаме сорта Чандлър в подложки на обикновен орех (от латински „Juglans regia“ и известен като английски орех). Това е често предпочитана подложка заради нетолерантността й към заболяването черна линия.
  • Изискване за охлаждане: Сортът Чандлър изисква около 700 до 1000 часа под температура от 7 градуса. Изискването за охлаждане е минималният брой часове, които дървото се нуждае да прекара на студено, за да даде плодове по време на сезона на прибиране на реколтата. Температурата на охлаждане на ореховите дървета е между 0 ° C до 7 ° C.
  • Кога да се засади: Орехът Чандлър може да бъде засаден от началото на месец ноември до средата на месец март на следващата година, като се вземе под внимае региона в България.
Цени на Oрех Чандлър
ДОБИВ ОТ ОРЕХИ СОРТ ЧАНДЪР

ДОБИВ ОТ ОРЕХИ СОРТ ЧАНДЪР

Орехът Чандлър започва да произвежда орехи много рано. Дърветата ви ще бъдат на 2 години, когато ги получите. Също така, те започват да дават плодове още в първата си година след засаждането. Както и да е, за да запазите енергията на дървото и да подобрите продовитостта му през следващите години, ние Ви препоръчваме да не събирате плодовете през първите 3 години. След 3 години можете да започнете да събирате плодовете и Вашата овощна градина ще започне да дава добив на орехи, който ще можете да продавате.

Добивът се увеличава постепенно всяка година след засаждането на дърветата. След 10 години добивът вече не се увеличава и остава на същото ниво. Можете да събирате 40 килограма обелени орехи всяка година от зрял и добре поддържан орех на Chandler. Това означава, че можете да съберете 13 тона обелени орехи на хектар.

Години след засаждането Орехов добив от дърво
1 -
2 -
3 -
4 3 кг
5 6 кг
6 10 кг
7 16 кг
8 22 кг
9 26 кг
10+ 30 кг+

Видео на 6-годишните орехови дървета Чандлър

РАЗСТОЯНИЕ ПРИ ЗАСАЖДАНЕ НА ДЪРВЕТАТА

РАЗСТОЯНИЕ ПРИ ЗАСАЖДАНЕ НА ДЪРВЕТАТА

С дългогодишен опит в отглеждането, Waltree препоръчва разстояние от 6 х 5 метра за ореховите дървета от сорт Чандлър. Този начин поставя дърветата в едни и същи редове, като са по-близо едни до други, и оставя достатъчно място между редовете. Така си осигурявате ранно прибиране на реколтата и Ви се позволява да имате по-висок добив от овощната Ви градина за по-кратко време. Можете да засадите опрашителите в същия ред, за да може да ги разпознаете по-лесно, когато растенията растат. Опрашителите трябва да се засаждат по посока на вятъра, за да се подпомогне разпространяването на поленът посредством вятъра и опрашаването на основния сорт. Можете да използвате инструмента по-долу, за да изчислите броя на дърветата, които можете да засадите на Вашата земя:

Моля, въведете данните на земята си по-долу, за да изчислите броя на дърветата, които можете да засадите.

Размер на орех и качество на ядрото на Oрех Чандлър

Размер на Oрех Чандлър

Чандлър орехите имат тегло 13 грама. Размерът на Чандлър орех е приблизително 4 см и има гладка форма. Черупката на Чандлър е здрава и не е лесно птиците и насекомите да се счупят или да причинят щети на черупката си. Но в същото време черупката на орех на Чандлър лесно се чупи на ръка, което е много добро за продажната цена на орехите.

Вътре в черупката, орехът Чандлър има ядро с отлично качество. Цветът е важен фактор за определяне на продажната цена на орехите. Цветът на ядрото на Чандлър е отличен и степента му на вътрешна белота е 90% или по-добра. Теглото на ядката на Чандлър е приблизително 6,5 грама. Това означава, че ядката представлява 50% от опечения орех. Масленият процент на ядката е 70% и това съотношение води до страхотен вкус.

Орех Чандлър в България

Орех Чандлър в България

Нашите фиданки от орех се предлагат за продажба в България. Можете да закупите нашите фиданки от най-високо качество директно от нашия дистрибутор в Русе. За цени на орех Чандлър и за да направите поръчка, моля обадете се на нашия дистрибутор в България: 088 7379778 (Павлина)

ЦЕНИ НА ФИДАНКИ

Ще се радваме да отговорим на вашите въпроси