cendler orah

CENDLER SORTI ORAHA SADNICE

Cendler je naša najprodavanija sorta oraha. Nastala je na Univerzitetu u Kaliforniji. Poslednjih godina, Orah Cendler je najbolja sorta za nove voćnjake zbog svoje produktivnosti i odličnog kvaliteta oraha.

  • Prinos: Cendler je visoko produktivna sorta. Čendler nosi orahe na 90 posto bočnih grana. Zbog toga nudi veoma visoke prinose. Možete početi da sakupljate voće već 3 godine nakon što ste posadili svoje drveće.
  • Kvalitet jezgra i ljuske: Čendler proizvodi velika jezgra veoma svetle boje. Boja jezgra je važna karakteristika u određivanju cene prodaje oraha. Orasi koji imaju svetliju boju jezgra prodaju se po višoj ceni. Njegova jezgra se lako uklanjaju iz ljuske i lako se krckaju na polovine.
  • Veličina stavla: Čendler raste umereno jako i poluuspravan je. Čendler je pogodan za gustu sadnju, kao što je rastojanje od 6 h 5 metara
  • Vreme listanja: Čendler je sorta koja kasno lista i cveta. Ovo je prednost, jer je manja verovatnoća da će biti pogođen mrazom, vaši i jabukovim savijačem.
  • Oprašivanje: Cendler je samooprašavajuće drvo, može da daje orahe bez oprašivača. Ali može vam dati veće prinose kada se koristi sa njim. Franquette se koristi kao oprašivač sa Čendler stabljima.
  • Rootstock: U Waltree mi sadimo Cendler na podlogu Juglans regia Rootstock (poznata kao engleski orah). To je najpoželjnija podloga zbog tolerancije na crnu bolest.
  • Uslov Hlađenja: Cendler zahteva između 700 do 1000 sati ispod 7°C. Uslov hlađenja je minimalna količina sati koje drvo treba da provede na hladnom vremenu kako bi rodilo. Temperature hlađenja za orah su 0°C do 7 °C.
  • Kada se sadi: Cendler se može saditi od novembra do aprila sledeće godine, zavisno od vašeg regiona u Srbiji.
CENDLER ORAH SADNICA CENA

PROSTOR IZMEĐU STABALA

chandler tree spacing

Uz dugogodišnje iskustvo, u Waltree preporučujemo 6 h 5 metara razmaka za sadnice Čendler. Ovakva šema postavlja drveće u istom redu bliže jedno drugom i ostavlja dovoljno prostora između redova. Ovaj dizajn pruža rani povratak i omogućava vam da dobijete visok prinos iz voćnjaka u kraćem vremenu. Možete saditi oprašivače u istom redu da ih lakše identifikuju kada rastu biljke. Oprašivači treba da budu postavljeni nasuprot vetra od glavne sorte, kako bi se polen širio vetrom i oprašivala glavna sorta. Možete koristiti alatku ispod kako biste izračunali broj stabala koje možete saditi na vašoj zemlji:

Molimo unesite površinu vaše zemlje ispod kako biste izračunali broj stabala koje možete da zasadite.

CENDLER ORAH PRINOST

Cendler počinje da proizvodi orahe veoma rano. Vaše drveće će biti 2 godine staro kada ga dobijete. Počeće da daje plodove čak i u prvoj godini nakon sadnje. Međutim, u cilju očuvanja energije drveta i poboljšanja produktivnosti narednih godina, preporučujemo vam da smanjite plodove prve tri godine. Posle 3 godine možete započeti sa sakupljanjem voća i vaš voćnjak će početi proizvoditi orahe koje možete prodati.

Godine nakon sadnje Prinos oraha po stablu
1NA
2NA
3NA
44 kg
510 kg
615 kgs
826 kg
10+40 kg
walnut tree shipping

DOSTAVA

Da li želite sadnice dostavljene u Srbiju? Možemo da organizujemo da kompanija koja se bavi transportom dostavi stabla na vašu lokaciju. Molimo da izvršite upit o troškovima transporta. Peremo stabla pre utovara u kamion i brišemo ih od zemlje. Šaljemo stabla golog korena i mirna (u zimskom snu). Imamo fitosanitarne sertifikate za sve naše sorte stabala. Naš rasadnik priprema svaki potreban dokument potreban za izvoz drveća u Srbiju. Sve što treba da uradite je da budete spremni da primite stabla na vašoj lokaciji. Možete posaditi drveće u roku od nedelju dana od dostavljanja.

SADNjA I NEGA

Našim kupcima nudimo besplatno vođenje i savetovanje nakon njihove kupovine. Možemo vam dati informacije o sledećim temama: kako pripremiti svoje zemljište za sadnju, koje đubrivo koristiti, kako obrađivati svoje drveće i kako upravljati voćnjakom kroz godine.

Najčešće postavljana pitanja

Koja sorta orahovog drveta je najbolja za moju zemlju?

Ovo zavisi od toga koja je zemlja u pitanju i o kom gradu se radi. Molimo kontaktirajte nas i možemo da istražimo različite karakteristike vaše zemlje, uključujući nadmorsku visinu, godišnje temperature, vlažnost, tip zemljišta i druge faktore. U zavisnosti od ovih informacija možemo vam reći koja je sorta najbolja za vašu zemlju.

Koje veličine sadnica treba da kupim, u čemu je razlika?

Veće sadnice su nešto skuplje od kraćih, ali ranije počinje da rađa. Dakle, odluka je na vama. Prodajemo naše drveće u 3 veličine: 60 cm, 100 cm i 150 cm. Molimo popunite obrazac ili nas kontaktirajte kako biste saznali naše najnovije cene.

Da li posedujete fitosanitarne sertifikate?

Da imamo fitosanitarne sertifikate za sve sorte sadnica oraha. Naše sertifikate izdaje tursko Ministarstvo poljoprivrede.

Da li izvozite u moju zemlju?

Mi izvozimo svoje sadnice u skoro svaku zemlju u Evropi i Aziji. Poslednjih godina smo izvozili u Grčku, Bugarsku, Makedoniju, Rumuniju, Kosovo, Italiju, Španiju, Uzbekistan, Turkmenistan, Azerbejdžan i još mnoge druge.

Da li možete da prevezete biljke u moju zemlju?

Da, neki od naših kupaca žele da sadnica bude dostavljena u njihov grad. Ako više volite, možemo dogovoriti da kamion isporuči drveće na vašu lokaciju u hladnjači. U suprotnom, možete sami organizovati transportnu kompaniju i možemo da utovarimo sadnice u kamion kompanije. Takođe, kao treća opcija - možete doći vašim vozilom i podići svoje sadnice iz našeg rasadnika.

Da li su troškovi prevoza uključeni u cene sadnica?

Naše cene uključuju cenu sadnica i sve ostalo, uključujući naknade za dokumente za izvoz drveća u vašu zemlju. Međutim, naše cene ne uključuju naknadu za prevoz. Ako želite da vaše sadnice budu dostavljene na vašu lokaciju, molimo Vas da nas pitate o troškovima prevoza.

Koje treba da bude rastojanje između sadnica kada ih zasadimo na našoj zemlji?

Naš predlog je da ih posadite sa 6 h 5 metara udaljenosti između stabala.

Kada će moje drveće početi da rađa?

Naše sorte uglavnom počinju da rađaju orahe nakon 4 godine.

Kako da pripremimo zemlju za sađenje drveća i kakav je postupak sađenja?

Prilikom kupovine drveća od nas dobijate besplatnu konsultaciju i savet za sve što treba da znate od početka do kraja. Takođe proveravamo izveštaje analize zemljišta i dajemo vam predloge na osnovu vašeg izveštaja.

Cena sadnica oraha

biće nam zadovoljstvo da odgovorimo na vaša pitanja