nuc chandler

Nuc Chandler Caracteristici

Chandler este soiul nostru de nuc care se vinde cel mai bine. A fost dezvoltat de Universitatea din California. In ultimii ani, Chandler este cel mai preferat soi de nuc pentru livezi noi, datorita productivitatii sale si calitatii superioare a nucilor.

  • Randament: Chandler este un soi foarte productiv. Este un purtator lateral cu 90% din ramurile sale laterale productive. Prin urmare, ofera o productivitate foarte mare. Puteti incepe sa culegeti fructe, chiar si la 3 ani de la plantarea puietilor de nuci. Verificati tabelul de productivitate de sub aceasta pagina pentru a vedea productivitatea de-a lungul anilor.
  • Calitatea nucii si a cojii: Chandler produce nuci mari cu coaja subtire si un miez foarte deschis la culoare. Coaja subtire si culoarea miezul sunt caracteristici importante in determinarea pretului de vanzare a nucii. Nucile care au culoarea miezului mai deschisa se vand la preturi mai mari. Miezul lor e usor de indepartat din coaja si usor de spart in jumatati.
  • Dimensiunea arborelui: Chandler creste intr-un mod moderat viguros si este in pozitie semi-verticala. Chandler este potrivit pentru plantarea cu densitate mare, cum ar fi spatierea de 6 x 5 metri. Mai multe detalii despre spatierea puietilor de nuci sunt furnizate mai jos in aceasta pagina.
  • Timpul de infrunzire: Chandler este un soi care infrunzeste si infloreste tarziu. Acesta este un avantaj, deoarece soiurile tarzii sunt mai putin susceptibile de a fi afectate de inghet, paraziti si molii.
  • Polenizare: Chandler este un copac auto-polenizat, poate produce nuci fara un polenizator. Dar poate avea o productivitate mai mare atunci cand este utilizat cu un polenizator. Franquette este folosit ca polenizator cu puieții Chandler.
  • Rootstock: La Waltree altoim Chandler pe portaltoiul Juglans regia (cunoscut sub numele de nuc englez). Este un portaltoi preferat in mod obisnuit, datorita tolerantei sale la boala liniei negre.
  • Cand se planteaza: Chandler poate fi plantat din noiembrie pana in aprilie anul urmator, in functie de tara dvs. Va rugam sa ne intrebati daca nu sunteti sigur.
PRETURILE PUIETILOR DE NUC
productivitatea nucului chandler

PRODUCTIVITATEA NUCULUI CHANDLER

Chandler incepe sa produca nuci foarte devreme. Puieții dumneavoastra vor avea varsta de 2 ani cand ii veti primi. Incep sa rodeasca chiar si in primul an dupa plantare. Cu toate acestea, pentru a economisi energia copacului si a imbunatati productivitatea in urmatorii ani, va recomandam sa taiati fructele in primii 3 ani. Dupa 3 ani, puteti incepe sa culegeti fructele si livada dumneavoastra va incepe sa produca nuci pe care le puteti vinde. Puteti verifica tabelul de productivitate al nucului Chandler pentru a vedea cate kilograme de nuci puteti colecta pe copac. Numerele exprimate ca randament in tabel sunt nuci uscate in kilograme.

Ani dupa plantare Productivitatea de nuci per copac
1 -
2 -
3 -
4 3 kg
5 6 kg
6 10 kg
7 16 kg
8 22 kg
9 26 kg
10+ 30 kg+

SPATIREA PENTRU PUIETII DE NUC

SPATIREA PENTRU PUIETII DE NUC

Cu ani de experienta, la pepiniera Waltree recomandam spatierea de 6 x 5 metri pentru puieti de nuc Chandler. Acest design pune arborii in acelasi rand mai aproape unul de altul si lasa suficient spatiu intre randuri. Acest design ofera venituri timpurii si va permite sa obtineti o productivitate ridicata din livada dumneavoastra in timp mai scurt. Puteti folosi instrumentul de mai jos pentru a calcula numarul de arbori pe care ii puteti planta pe pamantul dumneavoastra:

Introduceti aria terenului mai jos pentru a calcula numarul de arbori pe care ii puteti planta.

TRANSPORT

TRANSPORT

Livram puietii nostri in locatia clientilor nostri incepand cu luna noiembrie pana in luna aprilie a anului urmator. Aveti nevoie ca acesti puieti de nuci sa fie livrati in tara dumneavoastra? Putem angaja o companie de transport sa livreze puieții la locatia dumneavoastra. Va rugam sa ne intrebati de costul de transport spre tara dumneavoastra. Noi spalam radacinile puietilor de nuci pentru a le curata de orice urma de pamant inainte de a le incarca pe camion. Trimitem puietii de nuc tineri cu radacinile fara pamant si in stare de latenta (somnul din timpul iernii). Avem certificate fitosanitare pentru toate soiurile noastre de arbori. Pepiniera noastra pregateste toate documentele necesare pentru exportul puietilor de nuci. Tot ce trebuie sa faceti este sa fiti gata sa primiti puieții in locatia dumneavoastra.

Intrebari frecvente

Ce soi de de pom de nuc este cel mai potrivit pentru terenul meu?

Acest lucru depinde de tara si orasul unde este terenul dumneavoastra. Va rugam sa ne contactati si vom putea investiga caracteristicile terenului dumneavoastra, incluzand altitudinea, temperatura din timpul anului, umiditatea, tipul de sol si alti factori. In functie de aceste informatii, va putem spune ce soi va fi perfect pentru terenul dumneavoastra.

Ce marime de pomi ar trebui sa cumpar? Care este diferenta?

Pomii mai inalti sunt putin mai scumpi decat cei mai scunzi, dar acestia incep sa rodeasca mai rapid. Astfel, decizia este a dumneavoastra. Vindem pomi in 3 dimensiuni: 60 cm, 100 cm si 150 cm. Va rugam sa completati formularul si sa ne contactati pentru a afla preturile actuale.

Aveti certificate fitosanitare?

Da, avem certificate fitosanitare pentru toate soiurile noastre de pomi. Certificatele noastre sunt emise de Ministrul Agriculturii din Turcia.

Trimiteti puieti in Romania?

Da, exportam in aproape toate tarile din Europa si Asia. In ultimii ani, am exportat in Grecia, Romania, Bulgaria, Macedonia, Kosovo, Italia, Spania, Uzbekistan, Turkmenistan, Azerbaijan si altele.

Puteti sa livrati puietii in orasul meu?

Da, unii dintre clientii nostri doresc ca pomii sa fie livrati in orasul lor. Daca doriti, putem sa trimitem un camion cu un container cu frigider la locatia dumneavoastra. Altminteri, puteti sa faceti rost de o companie de transport dumneavoastra, iar noi vom incarca pomii in camionul companiei. De asemenea, ca o a treia optiune, puteti veni cu propriul vehicul si sa luati pomii de la pepiniera noastra.

Este costul transportului inclus in pret?

Preturile noastre includ pretul pomilor si costurile documentelor de export. Deci, preturile noastre nu includ transportul. Daca doriti ca pomii nostrii sa fie livrati la locatia dumneavoastra, va rugam sa ne intrebati despre costul transportului.

Ce distanta ar trebui sa fie intre puieti cand ii plantam pe terenul nostru?

Va sugeram sa plantati puietii la o distanta de 6 X 5 metri unul de celalalt.

Cand vor incepe pomii mei sa produca nuci?

Puietii vor avea 2 ani la momentul livrarii. Veti putea culege nuci de la acestia in aproximativ 3 ani de la plantare.

Cum ar trebui sa ne pregatim terenul pentru plantarea pomilor si care este procedura de plantare?

Cand cumparati pomi de la compania noastra, va oferim o consultare gratuita si va vom sfatui in legatura cu tot ce trebuie sa stiti de la inceput si pana la sfarsit. De asemenea, vom verifica rapoartele de analiza a solului dumneavoastra si va vom da sugestii in functii de acest raport.

PRET NUCI ALTOITI

suntem bucurosi sa va raspundem tuturor intrebarilor