Oреви Садници
Orevi Sadnici

Нашиот расадник извезува високо квалитетни ореви садници во Македонија

За Расадник WalTree

WalTree е фамилијарен расадник во Турција, што специјализира во производство на садници од ореви. Ние сме едни од најголемите расадници на овошни дрвја во Турција и основани во 1992. Работевме напорно за да се стекнеме со репутација низ годините, и продолжуваме со истото темпо. Нашата цел е да ги произведуваме најпродуктивните, најквалитетните садници на орев, и денес продаваме повеќе од 150.000 садници во Европа годишно. Некои од државите во кои испорачувавме садници минатата година се Бугарија, Македонија, Романија, Грузија, Италија, Косово и многу други...

oреви Садници (orevi sadnici)
oреви Садници<br>orevi sadnici

ИСТРАЖУВАЊЕ И НАЈДОБРА ПРАКТИКА

Во Wалтрее расадникот правиме комбинација од нашето 27 годишно искуство со најновото знаење. Присуствуваме на едукациските програми на Универзитетот во Калифорнија за да го следиме најновиот развој за оревите садници. На овој начин, ние ги имаме најновите И најточните информации за производство И одгледување на ореви. Ја споделуваме најдобрата практика со нашите клиенти за да се осигураме дека тие кје добијат најголем принос од нивните плантажи И да се максимизира нивното вракање на инвестицијата.

Најпродаваната сорта на ореви садницѝЦендлер Орах

Цендлер е најпопуларната сорта на ореви садници. Високо продуктивна е и може да се одгледува во многу региони во Европа И Азија. Кликнете на копчето подолу И дознајте повекје за нашите Цендлер орах.

Цендлер Орах
чандлер орех (Chandler)

Ние бевме на семинарот за земјоделство во Нови Сад 2019

Присуствувавме на 84тиот семинар за земјоделство во Нови Сад, Србија. Се запознавме со професионалци по земјоделство во Србија И имавме можност да зборуве за оревте садници со инвеситори И одгледувчи. Имаше посетители од цела Европа кои присуствуваа на семинарот и имаше голем интерес на шандот за нашиот расадник. Нашите бизнис партнери Небојса И Ненад споделија информации за дрвјата со посетителите. Им се заблагодаруваме на сите кои го посетија насиот штанд на семинарот.

novi sad agriculture fair

Гледајте го нашето видео од расадник

КОГА Е НАЈДОБРОТО ВРЕМЕ ЗА ДА СЕ ЗАСАДИ ОРЕВ САДНИК?

Најдоброто време да се насади орев садник е во ноември на есен до март или ран април на пролет. Препорачуваме да се направи во ноември или март бидејкји полесно е да се подготви земјата за садење на орев садник во добри временски услови. Но, внимавајте да ги насадите пред 15ти април пред да биде времето премногу топло. За да ги добиете оревите садници на време ве молиме порачајте барем 3 недели однапред пред да садите.

КОГА Е НАЈДОБРОТО ВРЕМЕ ЗА ДА СЕ ЗАСАДИ ОРЕВ САДНИК
phytosanitary certificate

Фитосанитарни сертификати

Нашите ореви садници доагаат со фитосанитарни сертификати. Нашите агрокултурни инженери редовно ги проверуваат нашите ореви садници за да се осигурат во најдобриот квалитет.

walnut saplings

Најдобрите видови

Произведуваме само 4 од најпродуктивните видови на ореви со супериорен квалитет. Нашите видови вклучуваат Chandler, Fernor, Franquette и Fernette. Користиме супериорни техники на калемење за подобри дрвја.

walnut tree nursery

Грижа за корисници

Имаме претставник за потрошувачите кој зборува на македонски.

ЦЕНИТЕ ЗА ОРЕВИ САДНИЦИ

Пополнете го формуларот за контакт И кје Ви пратиме листа со цени во рок од 24 часа.