walnut orchard

Кога Мога Да Засадя Орехови Фиданки?

Ореховите фиданки могат да бъдат засадени по всяко време между ноември и април. През тези месеци фиданките са в латентно състояние (те са в зимен сън).


Кой сорт орехови фиданки да избера?

Можете да изберете сорт орехова фиданка предвид това какъв е климатът и каква е надморската височина, на която се намира полето.

 • Чандлър (Chandler) е най-добрият сорт по отношение на производителността и качеството на ореха. Това е най-продаваният ни сорт орехови фиданки. За да засадите Чандлър, полето трябва да се намира на височина 1200 метра или по-ниска. Трябва да се засажда с опрашителя си Франкет (Franquette).
 • Фернър (Fernor) е студоустойчив и продуктивен сорт. Може да се засажда на надморска височина над 1200 метра. Произвежда орехи с висококачествени и вкусни ядки. Трябва да се засажда с опрашителя си Фернет (Fernette).

Колко фиданки мога да засадя на полето?

Можете да засадите 280 фиданки на хектар. схема за засаждане на орехи: Между фиданките трябва да има разстояние от 5 метра. Също така, между редовете фиданки трябва да има 7 метра.

СТЪПКА ПО СТЪПКАКак Да Засадите И Да Отгледате Орехови Фиданки

Подготовка На Полето

Преди да пристигнат Вашите орехови фиданки, трябва да подготвите полето.

 • Трябва да изорете полето с трактор. Изораването на земята ще внесе повече въздух в почвата. Това също ще увеличи капацитета за задържане на вода в почвата. Освен това, по този начин ще разрохкате твърдите парчета земя и уплътнена почва. С други думи, това дава възможност на корените да растат.
 • Маркирайте местата, където ще бъдат засадени фиданките. Изкопайте дупки с ширина 60 см и дълбочина около 60 см. Не разнасяйте почвата, която сте извадили от дупката. Натрупайте я внимателно до дупката. По-късно ще използвате тази почва, за да заровите фиданките.
 • Купете система за капково напояване за Вашето поле. Това ще Ви е необходимо, за да поливате фиданките и да ги наторявате.
 • Също така може да поставите ограда около полето, за да държите дивите животни далеч от фиданките.

Засаждане На Фиданките

 • Преди да засадите фиданката, отрежете наранените корени и твърде дългите корени (почистване на корените).
 • Поставете фиданката в дупката и запълнете дупката около корените с пръст. Уверете се, че сте оставили точката на присаждане на няколко сантиметра над земята. Когато приключите със затрупването на корените, натиснете почвата с ръце или крака. Уверете се, че фиданката е поставена добре. Следва да не можете да я извадите от земята, когато я дърпате с ръце.
 • Сега, когато фиданките са поставени на мястото си, трябва да се изрежат върховете им. Изрежете върха на всяко дърво на 60 см над почвата. Това ще помогне енергията на фиданката да се пренасочи към растежа на корените, а не към формирането на листа.
 • Полейте фиданките. Това ще им помогне да се установят на новото си място.
 • Боядисвайте фиданките с бяла боя (за предпочитане латексова боя). Това ще ги предпази от слънчево изгаряне. Уверете се, че използвате боя на водна основа (избягвайте да използвате бои на маслена основа).
 • Можете да прочетете нашата подробна статия и да гледате нашето видео с уроци, за да научите повече

Грижа За Фиданките

Засадихте фиданките и сега имате овощна градина с орехи. Честито! Въпреки това ще трябва да се грижите за Вашата овощна градина през следващите години. Това ще гарантира, че Вашите фиданки ще растат здрави и силни; и ще произведат повече орехи.

 • Уверете се, че правите следното, за да се грижите за фиданките всяка година
 • Поливайте фиданките през горещите летни месеци. Препоръчваме система за капково напояване да се използва за напояване на дърветата. В зависимост от метеорологичните условия, всяка фиданка се нуждае от около 15 литра вода на ден през горещите летни дни.
 • Наторявайте фиданките с NPK (азот - калий - фосфор), за да подпомогнете растежа им. За по-младите фиданки N (азотът) е много важен за растежа им. Младите фиданки се нуждаят от около 100 грама N на фиданка през първите три години. След като фиданките достигнат 4-та година и започнат производството, количеството N трябва да бъде по-голямо.
 • Периодично използвайте пестицид за фиданките. Това ще държи насекомите далеч от фиданките.
 • Премахнете плевелите от основата на фиданките. Плевелите и тревата се надпреварват с ореховите фиданки за вода.
 • Подрязвайте фиданките през третата и петата година. Ще Ви предоставим подробни инструкции как да режете фиданките си.

Разберете цени орехови фиданки

Попълнете кратък формуляр и ние ще ви изпратим ценоразпис.